ACHTERGROND
TINEKE GEERLOFS


Tineke de Wit (Leeuwarden, 1960) is haar hele leven al gefascineerd door dans. Het is haar passie mensen mee te voeren in de magie van het dansen: de ontspanning, emotie, creativiteit en groei. Ze is ooit begonnen met (moderne) ritmische gymnastiek en heeft aan wedstrijden meegedaan, zowel in groepsverband (Nederlands kampioen) als individueel. Ze heeft in ritmisch en jazzdans lesgegeven.
In de jaren tachtig maakte ze deel uit van de moderne amateurdansgroep Duende uit Friesland en trad ze op in theaters en op locatie.

Begin ‘90 heeft ze de 'vrije dans' ontdekt, zoals Trance Dance en dansmeditaties. Met name de 5Ritmes van de Amerikaanse Gabrielle Roth spreekt haar erg aan. Ze volgt nu de offiele opleiding 5Ritmes in Amerika.

Naast docent dans is Tineke Teamleider en Docent aan de hogeschool INHOLLAND, afdeling Social Work en moeder van twee kinderen.
Van huis uit is ze kunstmanager. In het verleden was ze dansjournalist en gaf ze les in de Westerse Theaterdans-geschiedenis in theaters en op de universiteit.
In 2005 heeft ze Het Danspaleis opgericht.
Onder de naam DJ Cem is Tineke de Wit een van de dj's van Buddha Dance, van Swingparty Alkmaar, de Biodanza Fabriek Zaandam en Banghra Dance in Lisse.
(zie: www.swingsteesjun.nl en href="http://www.buddhadance.nl" target="_top"> www.buddhadance.nl) ) . Dj Cem kan ook ingehuurd worden voor feesten en partijen.