Buddha DanceBuddha Dance is dé trendy-alternatieve swingplek in Haarlem. Haarlem heeft een succesvolle danscultuur geïnitieerd door Swingsteesjun op voorheen perron 3A van het prachtigste en oudste station van Nederland.
Buddha Dance is uit dit swingende initiatief voorgekomen en staat nu op eigen benen. Voortaan zijn we elke 3de zaterdagavond van de maand te vinden in wachtkamer 2de klas, perron 3a op het station in Haarlem.
De vaste DJ is DJ Cem. DJ Cem is de DJ-naam van Tineke Geerlofs. Samen met Tino van Heusden is zij de organisatorische krachten achter Buddha Dance.
Buddha Dance is een onderdeel van Buddha Dance Events, dat naast de Buddha Dance (3de zaterdagavond) ook Ananda Dance Pary organiseert, samen met Ananda Nieuwe Tijdswinkel in Haarlem (1ste zaterdagavond van de maand).
Tijd: van 19.30 (deuren open om 19.00 uur) - 24.00.
Wisselende workshop (o.a. 5Ritmes, Biodanza, Tango, Afrikaanse Dans), van 20.30 tot 24.00 uur swingen! Laat je meenemen, vervoeren, geef je over aan de dans en dans. Het zijn altijd uitgelaten, sfeervolle avonden, mede gecreëerd door de warme aankleding van de ruimte door Karen Schmitz.
Vaak begeleidt een performing artist de muziek: Robert Bakker op zijn saxofoon, Daniel Follmann op zijn trombone of een percussionist of andere muzikanten. Dat geeft extra kleur en verdieping aan het dansen.
Publiek uit heel Nederland weet inmiddels dit swingende danspodium te vinden. De avond is een mix van up-tempo-wereldmuziek, meeslepende trancedance, verrassende en afwisselende ritmes, broeierige meekwelers.
DJ Cem karakteriseert zich door haar lyrisch muziek: licht, melodisch, spannend, vernieuwend en verrassend.
DJ Tino kleurt zich meer door zijn global tribal en trance-dance.
Zie: www.buddhadance.nl